Kinesist

‘Wat hebben wij binnen MediHam te bieden?’

Wij zijn allen afgestudeerd als master binnen het vakdomein van de neurologische revalidatie en hebben ervaring opgedaan in het Revalidatie- en MS centrum te Pelt. Aanvullend volgen wij ook tal van bijscholingen en opleidingen binnen andere (sportspecifieke) vakdomeinen, vanuit onze persoonlijke interesses, om zo up-to-date te blijven met de huidige wetenschappelijke richtlijnen.

Tijdens de behandelingen in onze praktijk zal bewegen en sport steeds centraal staan. Samen stellen we een behandelplan op, rekening houden met je persoonlijke doelen.

Dankzij onze multidisciplinaire aanpak en nauwe communicatie met huisartsen en andere paramedici vormen wij een betrouwbare partner bij wie je terecht kan voor diverse pathologieën (neurologie, pre- en postoperatieve revalidatie, sportspecifieke lestsels,…).

Korte voorstelling kinesisten

Dennis Hannes

Maak afspraak

Dennis Hannes​

 • Afgestudeerd aan de KULeuven in 2010 (master in de bewegings- en revalidatiewetenschappen met specialisatie in de neuromotorische revalidatie)
 • Gestart met werken in het Revalidatie- en MS- centrum te Pelt in 2010
 • Ervaring opgedaan binnen de UHasselt als doctoraatsmedewerker en stagementor (presentatie van eigen onderzoek naar wandelvermoeidheid bij MS op het RIMScongres in Barcelona
 • Als ex-voetballer en duurloper een uitgesproken interesse in tal van sporten, alsook revalidatie van sportgerelateerde blessures

Als therapeut ben ik zeer gedreven en gemotiveerd om met mijn opgebouwde kennis het maximale uit elke revalidatie te halen. Zowel voor mezelf als voor de revalidant ben ik enorm kritisch en streef ik steeds naar een zo maximaal mogelijk herstel. Ik sta voor een zo actief mogelijke benadering van de revalidatie en probeer dit steeds te koppelen aan het brein.

Joke Lenaerts

Maak afspraak

Joke Lenaerts​

 • Afgestudeerd als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan Universiteit Hasselt in 2016, met specialisatie neurologische revalidatie
 • In 2016 gestart met werken in het Revalidatie- en MS-centrum te Pelt
 • Bijkomende opleidingen:
  • 2021: Dry Needling
  • Verschillende opleidingen gevolgd in het kader van specifieke revalidatie van Parkinson patiënten

Tijdens een revalidatieperiode is het belangrijk om heel doelgericht te werken. Dit doel kan alleen bereikt worden als therapeut en revalidant optimaal samenwerken. Door mijn gedrevenheid en eindeloos enthousiasme haal ik het uiterste uit elke revalidant. Beweging en sport staan centraal in mijn leven. Dit probeer ik dan ook, in de mate van het mogelijke, in mijn therapieën te verwerken.

Sarah Eyskens

Maak afspraak

Sarah Eyskens

 • In 2023 afgestudeerd als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan Universiteit Hasselt, met specialisatie neurologische revalidatie
 • In juli 2023 gestart met werken in het Revalidatie- en MS-centrum te Pelt
 • Tijdens mijn studie raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het menselijke lichaam en voornamelijk het brein. Hierdoor koos ik ervoor me te specialiseren in de neurologische revalidatie en deze patiënten uit te dagen via een originele, uitdagende oefentherapie. Als therapeut leer ik mijn patiënten graag goed kennen en ga een traject met ze aan waarin we samen streven naar een zo optimaal mogelijk resultaat. Altijd met een brede glimlach en een vat vol enthousiasme.

Werkschema's

Inhoud bewerken
VoormiddagNamiddagAvond
Maandag8.00u - 12.00u PraktijkRevalidatiecentrum PeltHuisbezoeken
Dinsdag8.00u - 12.00u PraktijkRevalidatiecentrum Pelt17.00u - 21.00u Praktijk
Woensdag8.00u - 12.00u PraktijkRevalidatiecentrum Pelt17.00u - 21.00u Praktijk
Donderdag8.30u - 12.00u PraktijkRevalidatiecentrum Pelt
Vrijdag8.00u - 12.00u PraktijkRevalidatiecentrum Pelt18.30u - 20.30u Praktijk
Inhoud bewerken
VoormiddagNamiddagAvond
Maandag8.00u - 12.00u12.30u - 16.30u17.00u - 20.00u
Dinsdag8.00u - 12.00u12.30u - 16.30u17.00u - 20.00u
Woensdag8.00u - 12.00u12.30u - 16.30u17.00u - 20.00u
Donderdag8.00u - 12.00u12.30u - 16.30u17.00u - 20.00u
Vrijdag8.00u - 12.00u12.30u - 16.30u17.00u - 20.00u
Inhoud bewerken
VoormiddagNamiddagAvond
MaandagRevalidatiecentrum PeltRevalidatiecentrum Pelt17.00u - 20.00u
DinsdagRevalidatiecentrum PeltRevalidatiecentrum Pelt17.00u - 20.00u
WoensdagRevalidatiecentrum PeltRevalidatiecentrum Pelt17.00u - 20.00u
DonderdagRevalidatiecentrum PeltRevalidatiecentrum Pelt17.00u - 20.00u
VrijdagRevalidatiecentrum PeltRevalidatiecentrum Pelt

Goed om te weten

– Voorschrift kinesitherapie van specialist of huisarts (en eventuele verslagen/beeldvorming)
– Klevertje mutualiteit
– Gemakkelijke kledij en sportief schoeisel
– Handdoek

Neurologische revalidatie

Personen met MS, Parkinson, beroerte, dwarslaesie… hebben een gespecialiseerde vorm van kinesitherapie nodig. Het revalidatietraject na een neurologische letsel is een stuk langer dan bij andere aandoeningen. Dit heeft dan ook een grote impact op jouw leven. Samen met de collega’s in onze multidisciplinaire praktijk begeleiden wij jou stap voor stap naar een betere levenskwaliteit.

Behandelingsmethodes

Bobath-therapie

Het Bobath concept is een probleemgeoriënteerde benadering die zich richt naar een individu in zijn totaliteit na een letsel in het centraal zenuwstelsel. We gaan op zoek naar de moeilijkheden en analyseren waarom relevante functionele activiteiten moeilijker verlopen.

PNF (proprioceptieve neuromusculaire facilitatie)

Deze techniek beïnvloedt de sensoren in spieren en gewrichten (proprioceptie). Dit heeft vervolgens een uitwerking op het spier- en zenuwsysteem (neuromusculair) met als uiteindelijke doel de uitvoering van bepaalde bewegingen te vergemakkelijken (facilitatie).

Arm- handrevalidatie

We richten ons op taakgeoriënteerde training om zo de functionaliteit van de arm en de hand te verbeteren.

Algemene kinesitherapie

Revalideren heeft als doel om de patiënt terug zo normaal mogelijk te laten functioneren. Patiënten kunnen bij ons terecht bij elk probleem van het bewegingsapparaat, zowel niet-operatief als post-operatief. Deze kunnen we behandelen met algemene kinesitherapeutische technieken zoals manuele therapie, oefentherapie, mobilisaties en stretching. Met elke techniek die we hanteren, trachten we steeds iets in beweging te zetten in het menselijk lichaam en daardoor de balans te herstellen op fysiek en/of psycho-emotioneel vlak.

Ook pre-operatief kunnen wij een belangrijke meerwaarde zijn in een voorspoediger herstel na de operatie

Zowel acute als chronische problemen kunnen opgelost of verbeterd worden. Bij ons staat bewegen centraal. Wij zetten onze kennis om in praktische oefeningen en andere methodes die de patiënt dan onder toezicht in de praktijk en thuis uitvoert. We communiceren duidelijk, waardoor je goed weet wat je moet doen.

Dry needling

Dry needling is een behandelingstechniek waarbij een ‘droge’ naald (zonder vloeistof) rechtstreeks in de spier wordt gebracht. Deze methode wordt gebruikt voor de behandeling van myofasciale pijn waarbij spierpijn en/of spierdysfunctie voorkomt.

Het myofasciale pijnsyndroom is te herkennen aan spanningspunten (‘triggerpoints’) en verhardingen (‘taut bands’) in het verloop van de spier.

Sportbegeleiding en blessurepreventie

Wil je na je revalidatie opnieuw beginnen sporten, maar weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Door onze kennis in de inspanningsfysiologie en trainingsleer en door onze uitgebreide interesses in verschillende sporten, kunnen wij jou helpen om dit op de juiste manier progressief op te bouwen.

Groepstherapieën

Wij willen je ook graag de mogelijkheid bieden om te revalideren in groep, dit als aanvulling op jouw individuele therapie.

Tijdens deze sessie’s zal er steeds rond een centraal thema (stabiliteit, cardio, core, rugschool, …) gewerkt worden, steeds rekening houdend het individuele niveau. 

Sportster
Mediham logo
Contacteer ons

Mediham

Revaham voorziet multidisciplinaire zorg voor patiënten uit de regio Ham (Leopoldsburg, Tessenderlo, Meerhout, Beringen, Mol, Balen, Hasselt…).

Maak een afspraak