Sportbegeleiding

Bij sportbegeleiding begeleiden we recreatieve sporters en personen met een neurologische aandoening doorheen effectieve oefeningen om zo efficiënt mogelijk de gezette doelstellingen te bereiken. Zeker bij blessures biedt het een serieuze meerwaarde om een sportkinesist aan je zijde te hebben. Niet enkel voor de revalidatie van blessures, maar ook voor de preventie ervan.

Waarbij helpt een sportkinesist?

Revalidatiebegeleiding

Om de revalidatie van blessures te bevorderen, is het belangrijk om te vertrouwen op een kinesist. Deze houdt rekening met je medisch verleden om de revalidatie te bevorderen. Ook zal de kinesist met dit verleden rekening houden om oefeningen te voorzien die eventuele blessures kunnen voorkomen.

De sportkinesist weet, aan de hand van jouw verhaal en zijn of haar kennis, hoe de blessure ontstaan is. Bij het opstellen van een concreet en efficiënt revalidatieplan zal deze rekening houden met jouw situatie en alle mogelijkheden overwegen.

Sporten hervatten

Nadat je gerevalideerd bent, is het belangrijk om je te laten bijstaan zodat je blessures kan vermijden. Het advies dat de kinesist geeft, is volledig op maat. Dit betekent dat je andere oefeningen en tips meekrijgt aan de hand van welke blessure je hebt opgelopen.

De kinesist bekijkt alle mogelijkheden en stelt op basis van alle ondervindingen een persoonlijk en efficiënt trainingsplan op. Met behulp van dit trainingsplan is het mogelijk om snel terug op het sportveld of in de fitness te staan, zonder risico op overbelasting natuurlijk.

Spieren onderhouden (sportmassages)

Stevige sportmassages bevorderen de doorbloeding in jouw spieren. Dit zorgt voor een verbeterde afvoering van afvalstoffen uit de spieren. Door verschillende massagetechnieken toe te passen, verbetert de spierconditie en wordt spierherstel bevorderd.

Prestaties verbeteren met een sportkinesist

Sportkinesisten helpen je met jouw lichaam in topconditie te krijgen. Het niveau waarvan je start heeft weinig belang. Zowel recreatieve sporters als personen met een neurologische aandoening hebben baat bij de gepersonaliseerde oefeningen en tips die een sportkinesist meegeeft.

Je houding, conditie etc. wordt door de kinesist verbeterd. Door het advies op maat te volgen, word jouw lichaam sneller, soepeler en sterker in het algemeen. Dit leidt natuurlijk tot betere prestaties op elk vlak.

Stappenplan van een sportkinesist bij Mediham

Wie kan bij de sportkinesist terecht?

Zowel recreatieve sporters als personen met een neurologische aandoening kunnen bij ons terecht voor de verschillende soorten begeleiding. Welke we aanbevelen hangt af van jouw medisch en persoonlijk verleden. Ook personen die beginnen met sporten of hun uithoudingsvermogen willen opkrikken, kunnen bij ons terecht voor een begeleiding op maat. Hoe ver we hierin gaan, hangt van jouw wensen af.

Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak om alle mogelijkheden te bespreken. Onze ervaren kinesisten zullen een begeleiding voorstellen die volledig rekening houdt met jouw doelstellingen en/of beperkingen.

Sportster
Mediham logo
Contacteer ons

Mediham

Revaham voorziet multidisciplinaire zorg voor patiënten uit de regio Ham (Leopoldsburg, Tessenderlo, Meerhout, Beringen, Mol, Balen, Hasselt…).

Maak een afspraak